Wyświetlanie 1–12 z 31 wyników

W naszym sklepie znajdziesz soczewicę i fasolę indyjską najwyższej jakości. Dzięki niej będziesz mógł we własnym domu przyrządzić wiele oryginalnych hinduskich dań, a Twoja dieta zostanie wzbogacona o bardzo zdrowe produkty. Dieta mieszkańców Indii składa się w dużej mierze z warzyw. Wielu hindusów jest wegetarianami, dlatego bardzo ważną rolę odgrywają w ich posiłkach różnorodne rośliny strączkowe. Najcenniejszym źródłem białka, żelaza i rozpuszczalnego błonnika jest soczewica i fasola indyjska dostępna w naszym sklepie.  Soczewica i fasola są również idealnym zamiennikiem ziemniaków, kasz oraz ryżu. Doskonale sprawdzają się jako podstawa dań mięsnych, wegetariańskich, a także dodatek do zup i sałatek warzywnych. Warto włączyć te rośliny strączkowe do swojego jadłospisu, gdyż są one bogate w liczne witaminy i minerały. Soczewica i fasola indyjska z naszego sklepu to podstawa zbilansowanej diety.

Soczewica i fasola indyjska, czyli podstawa tradycyjnej i orientalnej kuchni

Przygotowaliśmy dla Ciebie bogaty wybór znanych i cenionych w Indiach odmian soczewicy i fasoli. Świetnie sprawdzą się zarówno w tradycyjnej, polskiej kuchni, jak i tej inspirowanej indyjskimi potrawami. Znajdziesz u nas między innymi fasolę mung, żurawinową czy czarne oczko. Ponadto oferujemy ciecierzycę, z której przygotujesz typowo indyjskie potrawy, a także czarną i czerwoną soczewicę, które będą świetnym dodatkiem do przecierów, zup i wypieków. Soczewica czerwona to doskonała propozycja dla osób, które chcą szybko przygotować sycące i zdrowe danie, gdyż jej czas gotowania jest krótki. Można przyrządzić z niej np. pyszne puree, które będzie idealnym zamiennikiem tradycyjnego puree ziemniaczanego. Warto zakupić w naszym sklepie fasolę i soczewicę indyjską, gdyż są to rośliny, które dobroczynnie wpływają na zdrowie. Nawet po wysuszeniu ziaren pozostają w nich wszystkie sole mineralne (np. potas, magnez, wapń czy żelazo) oraz białka, węglowodany i błonnik. Osoby dbające o linię powinny regularnie spożywać potrawy z soczewicą, fasolą i ciecierzycą, gdyż mają one większą zawartość witaminy B, potasu, magnezu, fosforu i żelaza od porcji mięsa tej samej wielkości. Rośliny te będą idealnym produktem dla wegetarian, a także wszystkich osób, które chcą wzmocnić swój organizm i lubią orientalne smaki. Wybieraj spośród swoich ulubionych smaków i gotuj zdrowe, pełnowartościowe posiłki dla siebie i swojej rodziny.