




Producent
Cena
-
od
do
Rasanand Natural Jaggery Goor - 950gm

JAGGERY GOOR
Cukry te występują pod dwoma postaciami: jedna, miękka o konsystencji miodu i druga stała i krucha. Pierwsza używana jest często jako smarowidło do chleba, podczas gdy tej drugiej używa się przy robieniu cukierków bądź słodzik do zbóż.
Cukier w Indiach, Pakistanie i na Sri Lance zwany jaggery lub gur, Sprzedawany jest on w postaci bloków lub stożków i może przyjmować różne barwy od złotej po ciemnobrązową. Jaggery jest bogate w sole mineralne, ma ich 5 razy więcej niż brązowy cukier i aż 50 razy więcej niż biały. Zawiera między innymi: wapń, żelazo, fosfor, magnez, potas, witaminy A, B1, B6, C i D.
Powstaje z odparowania słodkiego soku trzciny cukrowej lub z syropu wypływającego po nacięciu kwiatów drzew palmowych (najczęściej daktylowych rzadziej kokosowych).
W całych Indiach wyrabiany jest w wielkich fabrykach jak i również na prowincji .Jaggery ma slodkawo – winny smak i aromat, który pasuje do wszelkiego rodzaju potraw.
Spróbujcie tego cukru a wejdzie on na stałe do Waszego jadłospisu. Szczególnie, że to jeden ze zdrowszych cukrów na świecie. Ma niski indeks glikemiczny, zawiera żelazo, cynk i potas oraz witaminy B i C. Wiele źródeł podaje, że jest dużo zdrowszy niż syrop z agawy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Rasanand Natural Jaggery Goor 1kg

JAGGERY GOOR
Cukry te występują pod dwoma postaciami: jedna, miękka o konsystencji miodu i druga stała i krucha. Pierwsza używana jest często jako smarowidło do chleba, podczas gdy tej drugiej używa się przy robieniu cukierków bądź słodzik do zbóż.
Cukier w Indiach, Pakistanie i na Sri Lance zwany jaggery lub gur, Sprzedawany jest on w postaci bloków lub stożków i może przyjmować różne barwy od złotej po ciemnobrązową. Jaggery jest bogate w sole mineralne, ma ich 5 razy więcej niż brązowy cukier i aż 50 razy więcej niż biały. Zawiera między innymi: wapń, żelazo, fosfor, magnez, potas, witaminy A, B1, B6, C i D.
Powstaje z odparowania słodkiego soku trzciny cukrowej lub z syropu wypływającego po nacięciu kwiatów drzew palmowych (najczęściej daktylowych rzadziej kokosowych).
W całych Indiach wyrabiany jest w wielkich fabrykach jak i również na prowincji .Jaggery ma slodkawo – winny smak i aromat, który pasuje do wszelkiego rodzaju potraw.
Spróbujcie tego cukru a wejdzie on na stałe do Waszego jadłospisu. Szczególnie, że to jeden ze zdrowszych cukrów na świecie. Ma niski indeks glikemiczny, zawiera żelazo, cynk i potas oraz witaminy B i C. Wiele źródeł podaje, że jest dużo zdrowszy niż syrop z agawy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Rasanand Natural Jaggery Goor 2kg

JAGGERY GOOR
Cukry te występują pod dwoma postaciami: jedna, miękka o konsystencji miodu i druga stała i krucha. Pierwsza używana jest często jako smarowidło do chleba, podczas gdy tej drugiej używa się przy robieniu cukierków bądź słodzik do zbóż.
Cukier w Indiach, Pakistanie i na Sri Lance zwany jaggery lub gur, Sprzedawany jest on w postaci bloków lub stożków i może przyjmować różne barwy od złotej po ciemnobrązową. Jaggery jest bogate w sole mineralne, ma ich 5 razy więcej niż brązowy cukier i aż 50 razy więcej niż biały. Zawiera między innymi: wapń, żelazo, fosfor, magnez, potas, witaminy A, B1, B6, C i D.
Powstaje z odparowania słodkiego soku trzciny cukrowej lub z syropu wypływającego po nacięciu kwiatów drzew palmowych (najczęściej daktylowych rzadziej kokosowych).
W całych Indiach wyrabiany jest w wielkich fabrykach jak i również na prowincji .Jaggery ma slodkawo – winny smak i aromat, który pasuje do wszelkiego rodzaju potraw.
Spróbujcie tego cukru a wejdzie on na stałe do Waszego jadłospisu. Szczególnie, że to jeden ze zdrowszych cukrów na świecie. Ma niski indeks glikemiczny, zawiera żelazo, cynk i potas oraz witaminy B i C. Wiele źródeł podaje, że jest dużo zdrowszy niż syrop z agawy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Rasanand Natural Jaggery Goor-450gm

JAGGERY GOOR
Cukry te występują pod dwoma postaciami: jedna, miękka o konsystencji miodu i druga stała i krucha. Pierwsza używana jest często jako smarowidło do chleba, podczas gdy tej drugiej używa się przy robieniu cukierków bądź słodzik do zbóż.
Cukier w Indiach, Pakistanie i na Sri Lance zwany jaggery lub gur, Sprzedawany jest on w postaci bloków lub stożków i może przyjmować różne barwy od złotej po ciemnobrązową. Jaggery jest bogate w sole mineralne, ma ich 5 razy więcej niż brązowy cukier i aż 50 razy więcej niż biały. Zawiera między innymi: wapń, żelazo, fosfor, magnez, potas, witaminy A, B1, B6, C i D.
Powstaje z odparowania słodkiego soku trzciny cukrowej lub z syropu wypływającego po nacięciu kwiatów drzew palmowych (najczęściej daktylowych rzadziej kokosowych).
W całych Indiach wyrabiany jest w wielkich fabrykach jak i również na prowincji .Jaggery ma slodkawo – winny smak i aromat, który pasuje do wszelkiego rodzaju potraw.
Spróbujcie tego cukru a wejdzie on na stałe do Waszego jadłospisu. Szczególnie, że to jeden ze zdrowszych cukrów na świecie. Ma niski indeks glikemiczny, zawiera żelazo, cynk i potas oraz witaminy B i C. Wiele źródeł podaje, że jest dużo zdrowszy niż syrop z agawy.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin